Пържен боб на фурна с наденица

15/04/2019
Мария Симова
отМария СимоваГуру105156100812
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете почистения и измит боб в тенджера със студена вода да заври, 10 минути след завирането изсипете водата и налейте втора студена вода.

След като заври отново бобът, пуснете лютите чушлета и шушулките сминдух, оставете да къкри на слаб огън до пълното омекване на боба.

В тава налейте половината олио и наредете почистената и нарязана на колелца наденица. Поставете тавата в нагрята на 200 градуса фурна и печете до лека промяна на цвета на наденицата.

Премахнете наденицата от тавата и я поставете на котлона, прибавете нарязания на ситно зеленчук и пържите за кратко. Налейте топла вода в тавата и оставете зеленчука да поври за 10 минути, след като омекне, прибавете доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте и отстранете от огъня.

Към зеленчука прибавете готовия сварен боб и изпечената наденица, разбъркайте внимателно.

Посолете на вкус и разбъркайте, поръсете с чубрицата и джоджена и налейте останалото олио отгоре.

Върнете тавата и гответе боба на фурна до лека коричка отгоре.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар