Козунак с бадеми

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
28
9
02/05/2013
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо761
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Козунаци

Начин на приготвяне

Размийте маята в прясното мляко и я оставете да втаса. В затоплена тава пресейте брашното и направете кладенче в средата. Разбийте яйцата с малко мляко, захарта и солта.

Сипете постепенно тази смес в кладенчето, като разбърквате с ръка.

Прибавете втасалата мая и месете интензивно, като постоянно потапяте ръцете си в разтопеното масло. Когато тестото стане гладко, увийте го в кърпа и го оставете на топло да втаса.

После отново го измесете с намаслени ръце, като прибавите настърганото индийско орехче, стафидите и лимоновата кора.

Сложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/. После го намажете с разбитото яйце, набодете отгоре бадемите и печете в умерена фурна.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар