Начин на приготвяне
Размийте маята в прясното мляко и я оставете да втаса. В затоплена тава пресейте брашното и направете кладенче в средата. Разбийте яйцата с малко мляко, захарта и солта.
Сипете постепенно тази смес в кладенчето, като разбърквате с ръка.
Прибавете втасалата мая и месете интензивно, като постоянно потапяте ръцете си в разтопеното масло. Когато тестото стане гладко, увийте го в кърпа и го оставете на топло да втаса.
После отново го измесете с намаслени ръце, като прибавите настърганото индийско орехче, стафидите и лимоновата кора.
Сложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/. После го намажете с разбитото яйце, набодете отгоре бадемите и печете в умерена фурна.