Яхния с бакла и тиквички

14/04/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак243
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се остъргват и се нарязват на колелца. Почистената бакла се посолява и се оставя да отлежи десетина минути, изплаква се в студена вода и се отцежда.

Тиквичките, баклата и ситно нарязаният лук се слагат в съд с малко вода и се варят на тих огън до омекване.

Прибавят се растителното масло, доматено пюре, почистените от костилките маслини и ситно нарязаните магданоз и копър.

След като кипне, яхнията се сгъстява с брашното, размито в малко студена вода, и се оставя да къкри още 15 мин.

Оттегля се от огъня, наръсва се с черен пипер и се подкиселява с лимонов сок.

Поднася се студено със салата по избор.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар