Спаначено суфле с кашкавал

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
796
123
16/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и измит спанак се слага в растителното масло в щипка сол и се задушава 5 – 6 мин. Отцежда се и се нарязва много ситно.

От маслото, брашното и щипка сол се прави светла запръжка, която се разрежда със студеното мляко, кипва се при постоянно разбъркване и се вари 5 – 6 мин.

Отдръпва се от огъня и като се поохлади, се прибавя към спанака.

Яйцата се разбиват с малко сол и се примесват към спаначената смес, след което сместа се изсипва в намазана с мазнина и наръсена с галета форма.

Накипът се пече в силно загрята фурна 20 мин. Обръща се върху подходящо блюдо и се наръсва с настърган кашкавал.

Поднася се с варени в подсолена вода пресни картофи, наръсени с краве масло и нарязан магданоз.

Практична сгъваема бъркалка за яйца-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична сгъваема бъркалка за яйца
4.99 лв.
3.84 лв.
Виж ››

Много удобна за работа и компактна за съхранение бъркалка за яйца, която всяка домакиня ще иска да има в чекмеджето с принадлежности

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар