Начин на приготвяне
Почистваме си ябълките от вътрешността и обелваме кората. Нарязваме ги на кубчета и поставяме в съд. Към тях поставяме канелата и разбъркваме добре.
Аз ползвах форма за торта с махащо се дъно, като намазваме дъното с разтопено масло и след това поръсваме с галетата.
Върху галетата изсипваме готовата смес от нарязаните ябълки и канелата.
В друг съд си счукваме яйцата, към тях прибавяме захарта, олиото, бакпулвера, брашното, ванилията и студената вода.
Всичко това разбъркваме добре и изсипваме върху ябълките.
Поставяме сладкиша във фурната и печем до готовност.
Вадим от фурната и още докато е горещ намазваме с маслото и веднага обръщаме върху поднос.
След като обърнем отново намазваме с маслото и поръсваме със смлените орехи.
Ябълковият сладкиш може да се поръси и с кокосови стърготини.