Начин на приготвяне
В съд смесваме яйцата със захарта и киселото мляко. Разбъркваме добре. Към сместа прибавяме и олиото, което отново разбъркваме. Добавяме и брашното.
Накрая поставяме и хлебната содата, като разпръскваме навсякъде, а не слагаме на едно място.
Всичката тази смес се разбъркват много добре.
Готовата смес разделяме на две. Едната част оставяме настрана, а в другата смес поставяме канелата и какаото.
Приготвяме карамел, като в касерола поставяме първо маслото и след като се поразтопи, поставяме и захарта.
Разпределяме захарта навсякъде по касеролата, за да може по-лесно да се разтопи. Разтапянето трябва да е на слаб огън.
След като е готов карамелът, премахваме от котлона и го изсипваме в съда, в който ще печем сладкиша.
Най-отдолу в съда сме поставили хартия за печене, както и по стените на самия съд. Оставяме настрана, за да изстине карамелът. През това време почистваме и нарязваме ябълките на полумесеци.
Когато е изстинал карамелът, поръсваме със смлените орехи и започваме да нареждаме ябълките. Върху тях изсипваме бялата смес, а върху нея и какаовата.
Поставяме във фурната и печем на 180 градуса за около 50 минути. След като извадим готовия ябълков сладкиш, поставяме на подложка и покриваме с вестник и отгоре с хавлиена кърпа. Оставяме така за около 30 минути, поръсваме с пудра захар и нарязваме.