Ябълков сладкиш с канела и орехи

12/04/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт409121466
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си ябълките от вътрешността и обелваме кората. Нарязваме ги на кубчета и поставяме в съд. Към тях поставяме канелата и разбъркваме добре.

Аз ползвах форма за торта с махащо се дъно, като намазваме дъното с разтопено масло и след това поръсваме с галетата.

Върху галетата изсипваме готовата смес от нарязаните ябълки и канелата.

В друг съд си счукваме яйцата, към тях прибавяме захарта, олиото, бакпулвера, брашното, ванилията и студената вода.

Всичко това разбъркваме добре и изсипваме върху ябълките.

Поставяме сладкиша във фурната и печем до готовност.

Вадим от фурната и още докато е горещ намазваме с маслото и веднага обръщаме върху поднос.

След като обърнем отново намазваме с маслото и поръсваме със смлените орехи.

Ябълковият сладкиш може да се поръси и с кокосови стърготини.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар