Ябълков сладкиш с канела и орехи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
669
2k
5k
360
3
12/04/2019
"Парче ябълков сладкиш и се пренасяш в страната на чудесата - опитай "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 320
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си ябълките от вътрешността и обелваме кората. Нарязваме ги на кубчета и поставяме в съд. Към тях поставяме канелата и разбъркваме добре.

Аз ползвах форма за торта с махащо се дъно, като намазваме дъното с разтопено масло и след това поръсваме с галетата.

Върху галетата изсипваме готовата смес от нарязаните ябълки и канелата.

В друг съд си счукваме яйцата, към тях прибавяме захарта, олиото, бакпулвера, брашното, ванилията и студената вода.

Всичко това разбъркваме добре и изсипваме върху ябълките.

Поставяме сладкиша във фурната и печем до готовност.

Вадим от фурната и още докато е горещ намазваме с маслото и веднага обръщаме върху поднос.

След като обърнем отново намазваме с маслото и поръсваме със смлените орехи.

Ябълковият сладкиш може да се поръси и с кокосови стърготини.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар