Друсан кебап по шопски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
27/06/2010
"Ароматна класика в кухнята!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 716
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 100 г
  • чубрица - 1 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се посолява, нанизва се на шиш и се пече до готовност.

Изнизва се от шиша и веднага се поставя в тенджера заедно с много дребно нарязания кромид лук, стритата чубрица и смления черен пипер.

Тенджерата се похлупва с капак и се тръска (друса) с две ръце.

Така лукът омеква от горещото месо, а месото се овкусява от лука и подправките.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лакомник
Лакомник
14.03.2013 16:21
Рецептата е точно на друсан кебап и това е класическата рецепта, но снимката не отговаря на рецептата за пореден път!
7
0