Месо със зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Месо със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г бут или плешка
  • чушки - 600 гр.
  • домати - 400 гр.
  • зеле - 1 глава
  • свинска кайма - 300 гр.
  • мас - 2 с.л.
  • сметана - кисела 100 гр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина
  • магданоз
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме почистения и попарен ориз с 250 мл. подсолена вода, прибавяме 1 лъжица мас и задушаваме до омекване. Подреждаме на дъното на огнеупорен съд попарените, обелени и нарязани на колелца домати, нарязаните също на колелца чушки, задушения ориз и смляното месо. Посоляваме всеки ред поотделно.

Изпържваме ситно нарязания лук до пожълтяване в мас, снемаме от огъня, прибавяме червен пипер, връщаме обратно и запържваме от всички страни нарязаното на кубчета свинско месо.

Върху подредените слоеве ориз, зеленчуци и кайма подреждаме запърженото месо, нарязаното на ивички зеле, нарязаните на кубчета картофи, морков, целина и ситно нарязания магданоз.

Посоляваме всеки ред, най-отгоре поръсваме ситно нарязан чесън, сгорещена мас и наливаме толкова вода, че продуктите да бъдат почти потопени.

Задушаваме до омекване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: