Начин на приготвяне
Заливаме почистения и попарен ориз с 250 мл. подсолена вода, прибавяме 1 лъжица мас и задушаваме до омекване. Подреждаме на дъното на огнеупорен съд попарените, обелени и нарязани на колелца домати, нарязаните също на колелца чушки, задушения ориз и смляното месо. Посоляваме всеки ред поотделно.
Изпържваме ситно нарязания лук до пожълтяване в мас, снемаме от огъня, прибавяме червен пипер, връщаме обратно и запържваме от всички страни нарязаното на кубчета свинско месо.
Върху подредените слоеве ориз, зеленчуци и кайма подреждаме запърженото месо, нарязаното на ивички зеле, нарязаните на кубчета картофи, морков, целина и ситно нарязания магданоз.
Посоляваме всеки ред, най-отгоре поръсваме ситно нарязан чесън, сгорещена мас и наливаме толкова вода, че продуктите да бъдат почти потопени.
Задушаваме до омекване.