Пържена риба, маринована

12/06/2019
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - 1 - 1, 5 кг по - едра
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • За маринатата
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 - 3 глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 2 - 3 корена
  • вино - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте, нарежете рибата.

Посолете я, оставете я около час, за да поеме солта, след което я оваляйте в брашното и я изпържете във врящото олио.

Нарязаните лук, моркови и корени изпържете в олиото, прибавете скълцания чесън, виното, дафиновия лист и зърната бахар и черен пипер, възварете и залейте пържената риба.

Захлупете съда, в който е рибата, с капак, за да поеме добре маринатата, след което я поднесете, украсена с клонки магданоз и резенчета лимон. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар