Пролетна яхния с тиквички и гъби

05/04/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - за поръсване
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гъбите. Ако са дребнички, ги нарязваме на четири, ако са по-едри - на по-ситно. Почистваме лука и него нарязваме на ситно.

Тиквичките измиваме и нарязваме на немного дребни парчета. Поставяме тигана с олиото на котлона и изчакваме да се загрее.

Поставяме лука, а след това и гъбите да се запържат за около 5-8 минути. Към тях добавяме и тиквичките.

Разбъркваме добре и прибавяме червения и черния пипер и пърженето продължава още няколко минути.

Заливаме с гореща вода, добавяме сол на вкус и оставяме да врят на тих огън. Когато са готови, размиваме брашно, за сгъстяване.

При поднасяне поръсваме нашата зеленчукова яхния със ситно нарязания копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар