Пролетна яхния с тиквички и гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
696
2k
5k
401
4
05/04/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - за поръсване
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гъбите. Ако са дребнички, ги нарязваме на четири, ако са по-едри - на по-ситно. Почистваме лука и него нарязваме на ситно.

Тиквичките измиваме и нарязваме на немного дребни парчета. Поставяме тигана с олиото на котлона и изчакваме да се загрее.

Поставяме лука, а след това и гъбите да се запържат за около 5-8 минути. Към тях добавяме и тиквичките.

Разбъркваме добре и прибавяме червения и черния пипер и пърженето продължава още няколко минути.

Заливаме с гореща вода, добавяме сол на вкус и оставяме да врят на тих огън. Когато са готови, размиваме брашно, за сгъстяване.

При поднасяне поръсваме нашата зеленчукова яхния със ситно нарязания копър.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар