Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме гъбите. Ако са дребнички, ги нарязваме на четири, ако са по-едри - на по-ситно. Почистваме лука и него нарязваме на ситно.
Тиквичките измиваме и нарязваме на немного дребни парчета. Поставяме тигана с олиото на котлона и изчакваме да се загрее.
Поставяме лука, а след това и гъбите да се запържат за около 5-8 минути. Към тях добавяме и тиквичките.
Разбъркваме добре и прибавяме червения и черния пипер и пърженето продължава още няколко минути.
Заливаме с гореща вода, добавяме сол на вкус и оставяме да врят на тих огън. Когато са готови, размиваме брашно, за сгъстяване.
При поднасяне поръсваме нашата зеленчукова яхния със ситно нарязания копър.