Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Пролетна яхния с тиквички и гъби

Пролетна яхния с тиквички и гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пролетна яхния с тиквички и гъби6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Дори без хляб е вкусна тази пролетна яхнийка"

Необходими продукти

  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - за поръсване
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гъбите. Ако са дребнички, ги нарязваме на четири, ако са по-едри - на по-ситно. Почистваме лука и него нарязваме на ситно.

Тиквичките измиваме и нарязваме на немного дребни парчета. Поставяме тигана с олиото на котлона и изчакваме да се загрее.

Поставяме лука, а след това и гъбите да се запържат за около 5-8 минути. Към тях добавяме и тиквичките.

Разбъркваме добре и прибавяме червения и черния пипер и пърженето продължава още няколко минути.

Заливаме с гореща вода, добавяме сол на вкус и оставяме да врят на тих огън. Когато са готови, размиваме брашно, за сгъстяване.

При поднасяне поръсваме нашата зеленчукова яхния със ситно нарязания копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: