Бирено мезе от панирана коприва

04/04/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • коприва - 300 г
  • сол
  • универсална подправка
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте под течаща вода копривата. Сложете я в съд за варене и я залейте със студена вода. Сварете я, докато омекне.

Отцедете я от водата и я подсушете върху домакинска хартия.

Овкусете я със сол и универсална подправка.

Загрейте мазнината.

Разбийте яйцата в купа.

Потопете стръкче /връхче/ коприва в галетата, а след това в яйцето и изпържете до златисто.

Отцедете копривата от излишната мазнина върху домакинска хартия.

Идеално мезе за бира!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар