Фламбирани шишчета с луканка и гъби

17/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • луканка - 100 г, нарязана на резени
  • шунка - 100 г, нарязана на малки късове
  • свинско месо - 100 г, нарязано на малки късове
  • пилешко месо - 100 г, нарязано на малки късове
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 - 3 глави, кромид нарязан на резени
  • моркови - 2 - 3 бр., нарязани на кръгчета, сварени
  • червени чушки - 2 бр., нарязани на резенчета
  • олио - 1 к.ч.
  • краве масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото поотделно луканката, свинското, шунката, чушката и пилешкото, а гъбите, лука и морковите изпържете в маслото.

Нанижете шишчетата, като редувате колбасите и месото със зеленчуците и ги подредете върху лист от зеле или от маруля.

По средата на шишчетата сложете напоен в спирт памук и го запалете при поднасянето, като ако искате да изненадате гостите си, изгасете светлината.

Шишчетата са подходящо мезе за Узо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар