Вкусни палачинки с вряла вода

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
822
3k
166
2
01/04/2019
"Във врялата вода е скрита тайната на вкусните палачинки, а сега, след като знаете, ще ни ги приготвите ли"
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо194 295
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, солта и ванилията. Постепенно, при непрекъснато бъркане, добавете прясното мляко, следва брашното, разтопеното масло и накрая врялата вода на тънка струя.

Оставете готовото тесто за палачинки за 30 минути, за да се смесят хармонично всички съставки, и започнете печенето. Нагрейте сач за палачинки (или тиган) и го намажете с масло.

С малък черпак сипете малко от сместа на тънък слой, след като повърхността на палачинката засъхне, обърнете да се пече и от другата страна, това става 1-2 минути печене от всяка страна.

Ако нямате специален сач, ползвайте тиган, но след всяка изпечена палачинка смазвайте тигана с мазнина (масло, олио). Сервирайте топли с любимата ви плънка за палачинки!

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
19.06.2019 21:24
Врялата вода няма ли да пресече яйцата?
28
2
Анонимен
Анонимен
11.05.2019 12:39
Как така става без мая или сода,само с вряла вода ли?
21
3