Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, солта и ванилията. Постепенно, при непрекъснато бъркане, добавете прясното мляко, следва брашното, разтопеното масло и накрая врялата вода на тънка струя.
Оставете готовото тесто за палачинки за 30 минути, за да се смесят хармонично всички съставки, и започнете печенето. Нагрейте сач за палачинки (или тиган) и го намажете с масло.
С малък черпак сипете малко от сместа на тънък слой, след като повърхността на палачинката засъхне, обърнете да се пече и от другата страна, това става 1-2 минути печене от всяка страна.
Ако нямате специален сач, ползвайте тиган, но след всяка изпечена палачинка смазвайте тигана с мазнина (масло, олио). Сервирайте топли с любимата ви плънка за палачинки!
Коментари