Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Вкусни палачинки с вряла вода

Вкусни палачинки с вряла вода

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Вкусни палачинки с вряла вода
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Във врялата вода е скрита тайната на вкусните палачинки, а сега, след като знаете, ще ни ги приготвите ли"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1. 5 с.л.
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • прясно мляко - 1. 5 ч.ч.
  • масло - 1. 5 с.л.
  • брашно - 1. 5 ч.ч.
  • вода - 1. 5 ч.ч. вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, солта и ванилията. Постепенно, при непрекъснато бъркане, добавете прясното мляко, следва брашното, разтопеното масло и накрая врялата вода на тънка струя.

Оставете готовото тесто за палачинки за 30 минути, за да се смесят хармонично всички съставки, и започнете печенето. Нагрейте сач за палачинки (или тиган) и го намажете с масло.

С малък черпак сипете малко от сместа на тънък слой, след като повърхността на палачинката засъхне, обърнете да се пече и от другата страна, това става 1-2 минути печене от всяка страна.

Ако нямате специален сач, ползвайте тиган, но след всяка изпечена палачинка смазвайте тигана с мазнина (масло, олио). Сервирайте топли с любимата ви плънка за палачинки!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Врялата вода няма ли да пресече яйцата?
19.06.2019 21:24
28
3
Анонимен
Анонимен
Как така става без мая или сода,само с вряла вода ли?
11.05.2019 12:39
22
3