Пържен паниран хек

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
690
2k
5k
363
4
01/04/2019
"Пържен, паниран - дайте го насам, не отказваме ние вкусен хек"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 863
  • Преглеждания за месеца635
  • Преглеждания за седмицата209
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг хек
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата. Нарязваме я на парчета и я поръсваме със солта и черния пипер.

Всяко едно парче хек овалваме в брашното, после потапяме в яйцата, които предварително сме разбили, и накрая в галета.

Така правим с всички рибени парчета. Прибираме за малко в хладилника, за да стегне панировката. Поставяме тиган с олио, изчакваме да се затопли олиото и след това прибавяме рибата.

Пържим първо от едната страна, а след това обръщаме на другата.

Поднасяме нашия пържен хек с гарнитура по избор.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар