Дробчета с ориз с гъби

Дробчета с ориз с гъби
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Вкусното си е вкусно и няма нужда от специална реклама, най-вече тези дробчета с ориз и гъби, които сме сигурни, че ще опитате още днес"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се накисват в купа с вода.

Лукът се почиства, нарязва на дребно и поставя в тиган със загрята мазнина. Щом омекне, се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби.

След като се изпържат, при тях се слага измитият ориз. Налива се чаша вода и се разбърква.

Щом оризът набъбне, се прехвърля в тавата за печене. Овкусява се със сол и черен пипер.

Пилешките дробчета се нареждат върху ориза и тавата се покрива с алуминиево фолио и поставя в загрята на 190 градуса фурна.

Малко преди готовност фолиото се отстранява и оризът с дробчета се доопича.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: