Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Селски гювеч с кисело зеле и сушени сливи

Селски гювеч с кисело зеле и сушени сливи

Селски гювеч с кисело зеле и сушени сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
540 мин.
Общо
570 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 голяма глава
  • сливи - 1 шепа, сушени
  • свинско месо - 200 г
  • телешко месо - 200 г
  • пилешко месо - 1 малко пиле, нарязано на порции
  • кървавица - 200 г
  • сланина - 200 г
  • ориз - 300 г
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • вода - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • тесто - 400 г готово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното и по стените на глинен гювеч наредете тънки филийки от сланината.

Сложете върху тях част от ситно нарязаното кисело зеле, половината от задушения предварително ориз, по няколко парчета от всеки вид месо, половината кървавица, дафиновия лист, черния пипер и сините сливи.

Следващият ред подредете по същия начин, като завършите със зеле, залейте с виното и подсолената вода, поставете най-отгоре мокра хартия, затворете капака и го замажете плътно с тесто.

След като манджата заври, я оставете на слаб огън в продължение на 6 до 9 часа.

Премахнете тестото и разпределете гювеча по чинии, докато е още топъл.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: