Предястие с патладжан и колбас

29/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр. средно големи
  • хляб - 1 бр. престоял няколко дни
  • колбаси - 100 г резени от предпочитан вид
  • яйца - 3 бр.
  • галета - или брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, почистете ги от опашките, нарежете ги по дължина на филии, дебели около 1 пръст (5 см).

Посолете ги, наредете ги в наклонен съд, за да се отцедят за около час, след което ги подсушете и ги изпържете в олиото от двете страни.

Нарежете хляба на филии, натопете ги само от едната страна в разбитите с галетата яйца и ги изпържете.

Върху панираната страна на всяка филия сложете парче пържен патладжан, което трябва да я покрива добре, а ако е по-голямо го обрежете.

Отгоре наредете по 2-3 кръгчета колбас, които закрепете с дървени клечки и така получения сандвич хубаво облейте от двете страни с яйчената паста.

Изпържете го добре първо от страната на патладжана, после внимателно извадете клечките и изпържете и от другата страна.

Готовите сандвичи сложете в йенска тенджера и я захлупете. Разрежете на две преди поднасяне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар