Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с кашкавал и шунка

Солен пай с кашкавал и шунка

Солен пай с кашкавал и шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г краве
  • вода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За плънката
  • кашкавал - 200 г
  • шунка - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • мляко - 1 ч.ч. прясно
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маслено тесто от маслото, брашното, солта и водата, оставете го в хладилника за няколко часа, разстелете го върху намазаното дъно на съда, в който ще се пече, и на 3-4 см по стените.

Разбъркайте добре яйцата, млякото, настърган кашкавал, ситно нарязаната шунка и брашното и ги изсипете върху разстланото тесто.

Изпечете приготвения солен пай в умерена фурна и го поднесете топъл, нарязан на парчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: