Салата от зеле моркови и чушки в буркани

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79623910911
26/03/2019
"Знаме, че нямате търпение, но ще трябва да почакате 2 седмици преди да консумирате тази салата чудо"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 709
  • Преглеждания за месеца3133
  • Преглеждания за седмицата152
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 2 кг червени пиперки
  • зеле - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • чушки - 1 кг зелени пиперки
  • карфиол - 1 кг
  • кервиз - 2 връзки
  • хрян - 2 връзки / 10 бр. коренчета от 5 см./
  • сол - 400 г
  • захар - 800 г
  • мед - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 литър, ябълков
  • черен пипер - 1 пакетче
  • бахар - 1/2 пакетче
  • дафинов лист - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пиперките от семена и дръжки. Нарязваме ги и ги засипваме със солта, захарта и подправките.

Разбъркваме добре и покриваме съда. Те престояват едно денонощие. Прецеждаме отделилият се сок, като прибавяме съм него оцета и меда. Загряваме леко, колкото да се разтворят съставките. В к.ч. студена вода разтваряме натриев бензоат.

Поставяме зеленчука в трилитрови буркани, като прибавяме нарязаните на шайби моркови и розичките карфиол.

Прибавяме хрян и нарязаната връзка кервиз. Втората поставяме цяла и заливаме с охладената марината. Разбъркваме всеки ден, в продължение на една седмица.

Готовата туршия поставяме в хладно помещение и консумираме след две седмици.

Чудесна е като салата за ракия!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар