Начин на приготвяне
Почистваме пиперките от семена и дръжки. Нарязваме ги и ги засипваме със солта, захарта и подправките.
Разбъркваме добре и покриваме съда. Те престояват едно денонощие. Прецеждаме отделилият се сок, като прибавяме съм него оцета и меда. Загряваме леко, колкото да се разтворят съставките. В к.ч. студена вода разтваряме натриев бензоат.
Поставяме зеленчука в трилитрови буркани, като прибавяме нарязаните на шайби моркови и розичките карфиол.
Прибавяме хрян и нарязаната връзка кервиз. Втората поставяме цяла и заливаме с охладената марината. Разбъркваме всеки ден, в продължение на една седмица.
Готовата туршия поставяме в хладно помещение и консумираме след две седмици.
Чудесна е като салата за ракия!