Задушена патица

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
3067061
Задушена патица
18/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции6-8
"Поднесете задушената патица с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • масло - 6 с.л. краве
  • домати - 2 с.л. пюре
  • вино - 1 ч.ч.
  • зеленчуци - по избор /лук, чушка и др/.
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • дафинови листа - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива и почиства. За да отстраните максимално най-много мазнината, нарежете кожата на квадратчета и пуснете патицата във вряща вода за 2-3 минути, за да излезе по-бързо мазнината.

В друга тенджера сложете чиста вода и сварете патицата, заедно със зеленчуците. Извадете патицата от бульона и я запържете в горещото масло. Поставете я в подходяща тавичка.

Залива се с малко бульон и виното, добавят се разреденото доматено пюре, сол, черния пипер, дафиновите листа. Добавете подправки по избор.

Тавичката се покрива плътно с хартия, ястието се задушава на слаб огън за 3 часа. 30 минути преди да е готова махнете хартията и запечете. Сервира се с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: