Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пиле с ориз по рецепта на Иван Звездев

Пиле с ориз по рецепта на Иван Звездев

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пиле с ориз по рецепта на Иван Звездев
Снимка: Йозлям Кадирова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вижте как майсторите правят пиле с ориз и ни кажете - не е ли страхотно"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 200 г
  • черен пипер - 1 ч.л. или 10 зърна
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - за поръсване
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се осолява и подправя с малко червен пипер. Слага се в тава и бутчетата се пекат от страната без кожа на 200 градуса за 15-20 минути.

Оризът се измива добре с вода, след което се залива с 500 мл вода и се оставя да се накисне 20 минути.

Докато се накисва оризът, в тиган със загрято олио се запържват лукът и морковът (можете да нарежете моркова на кубчета или да го минете през ренде).

Добавя се отцедения ориз и се запържва за минута, посолява се, поръсва се черен пипер и дафинов лист и се залива с 600 мл гореща вода.

Запечените бутчета се изваждат от тавата и в нея се слага оризът, бутчетата се слагат върху ориза с кожата нагоре.

Поръсва се с червен пипер и се изпича на най-ниската част на фурната на 150 градуса за около 40 минути.

При сервиране на пилето с ориз махнете дафиновия лист.

Пилето с ориз по рецепта на Иван Звездев е много вкусно.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нещо не е както трябва ?
10.07.2023 13:41
Анонимен
Анонимен
Получи се страхотно ястие, обичаме пиле с ориз
26.04.2023 14:10
1
Анонимен
Анонимен
Оризът много се разкашлял.
28.12.2022 15:09
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Не виждам червен пипер в/бутчетата.От жълтия , може би...
27.04.2022 02:23
Анонимен
Анонимен
С малко промени се получи много добре и много вкусно.
19.04.2022 14:05
Angel Barev
Angel Barev
Не става!Две с.л.олио е твърде малко за 200 гр.ориз!
27.06.2019 15:23
8
1
Покажи всички подкоментари
Nora Nikolova
Nora Nikolova
Чудесна рецепта.
20.06.2019 20:36
1
1
Анонимен
Анонимен
Кожата не е ли в/У ЦЯЛОТО БУТЧЕ
16.06.2019 11:27
4
1