Начин на приготвяне
Натрошава се маята в чаша топло прясно мляко с 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно. Разбърква се и оставяме да шупне. Яйцата се разбиват с останалата захар, ванилия и добавяме при шупналата мая.
Сипва се кора от портокал и 50 мл разтопено масло. Замесва се с брашното средно меко тесто, доомесва се с останалото олио да се получи леко лепкаво козуначено тесто и оставяме да втаса на топло покрито с фолио.
Разделя се на топчета и всяко се точи на елипса дълга около 30 см. Намазва се с 2 ч.л. сладко от малини и навиваме на рулце. С ръце се точи да стане около 20 см и с нож се реже на две по дължина.
Края се подгъва отдолу и се навива на охлювче. Поставят се в намаслени форми за мъфини. Оставя се да втаса тестото още 20 минути и печем в загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути.
Охладете върху решетка, поръсете леко с пудра захар и отгоре сложете малко малиново сладко. Да ви е сладко! Ако разделите на две части тестото, от едната пригответе мъфини, а от другата козунак.