Начин на приготвяне
В купа се налива прясното мляко, а в него се поставят сухарите.
В друга дълбока купа се поставя каймата. Към нея се прибавя почистеният и нарязан на ситно стар лук, содата, подправките и едно яйце.
През това време сухарите вече са омекнали, отцеждат се от млякото и се надробяват към каймата. Ако каймата е от магазина, тя почти винаги е солена и не необходимо да се добавя сол.
Всички продукти се омесват добре, купата се похлупва и поставя в хладилника за няколко часа.
След това в тиган се сгорещява олио. С мокри ръце се гребва от каймата и се оформят кюфтета.
Кюфтетата се овалват в брашно и пускат в тигана да се пържат първо от едната страна, после и от другата. Когато са готови, се поставят върху домакинска хартия, за да се отстрани от тях излишната мазнина.