ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Традиционни пържени кюфтета

Традиционни пържени кюфтета

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9272
Традиционни пържени кюфтета
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Наречете ни традиционалисти, но ние традиционните пържени кюфтета ги обичаме точно така"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се налива прясното мляко, а в него се поставят сухарите.

В друга дълбока купа се поставя каймата. Към нея се прибавя почистеният и нарязан на ситно стар лук, содата, подправките и едно яйце.

През това време сухарите вече са омекнали, отцеждат се от млякото и се надробяват към каймата. Ако каймата е от магазина, тя почти винаги е солена и не необходимо да се добавя сол.

Всички продукти се омесват добре, купата се похлупва и поставя в хладилника за няколко часа.

След това в тиган се сгорещява олио. С мокри ръце се гребва от каймата и се оформят кюфтета.

Кюфтетата се овалват в брашно и пускат в тигана да се пържат първо от едната страна, после и от другата. Когато са готови, се поставят върху домакинска хартия, за да се отстрани от тях излишната мазнина.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: