Традиционни пържени кюфтета

АнабелАнабел
Ветеран
597
3k
1k
263
16/03/2019
"Наречете ни традиционалисти, но ние традиционните пържени кюфтета ги обичаме точно така"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 352
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се налива прясното мляко, а в него се поставят сухарите.

В друга дълбока купа се поставя каймата. Към нея се прибавя почистеният и нарязан на ситно стар лук, содата, подправките и едно яйце.

През това време сухарите вече са омекнали, отцеждат се от млякото и се надробяват към каймата. Ако каймата е от магазина, тя почти винаги е солена и не необходимо да се добавя сол.

Всички продукти се омесват добре, купата се похлупва и поставя в хладилника за няколко часа.

След това в тиган се сгорещява олио. С мокри ръце се гребва от каймата и се оформят кюфтета.

Кюфтетата се овалват в брашно и пускат в тигана да се пържат първо от едната страна, после и от другата. Когато са готови, се поставят върху домакинска хартия, за да се отстрани от тях излишната мазнина.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар