Традиционни пържени кюфтета

16/03/2019
Анабел
отАнабелНовак25
"Наречете ни традиционалисти, но ние традиционните пържени кюфтета ги обичаме точно така "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се налива прясното мляко, а в него се поставят сухарите.

В друга дълбока купа се поставя каймата. Към нея се прибавя почистеният и нарязан на ситно стар лук, содата, подправките и едно яйце.

През това време сухарите вече са омекнали, отцеждат се от млякото и се надробяват към каймата. Ако каймата е от магазина, тя почти винаги е солена и не необходимо да се добавя сол.

Всички продукти се омесват добре, купата се похлупва и поставя в хладилника за няколко часа.

След това в тиган се сгорещява олио. С мокри ръце се гребва от каймата и се оформят кюфтета.

Кюфтетата се овалват в брашно и пускат в тигана да се пържат първо от едната страна, после и от другата. Когато са готови, се поставят върху домакинска хартия, за да се отстрани от тях излишната мазнина.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар