Ароматна гъбена каша

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
747
3k
5k
444
4
15/03/2019
"Вие си изберете любимите гъби, а ние ще ви покажем как да приготвите ароматна гъбена каша"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 703
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата175
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 450 - 500 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/2 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • джоджен - сух
  • брашно - 3 с.л.
  • вода - 3 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим лука и го нарязваме ситно, като задушаваме в олиото. За да се задуши добре, прибавяме и малко вода.

Почистваме гъбите, премахваме пънчетата и нарязваме шапчиците. Поставяме парчетата гъби при лука и тях задушаваме.

Когато омекнат, добавяме червения пипер, солта и след още 5 минути изсипваме топлата вода.

Приготвяме кашата по следния начин.

Разтваряме брашното с малко водичка до получаване на хомогенна смес. Когато започне да врят гъбите, сипваме готовата каша, за да се сгъсти готовата гъбена каша.

И накрая подправяме с джоджена и щипката черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар