Начин на приготвяне
Жълтъците и захарта се бъркат в порцеланов съд с дървена лъжица 20 минути. Към сместа се прибавят брашното и настъргания шоколад, лимоновата кора и сока от 1/2 лимон.
Белтъците се разбиват на сняг и се слагат върху горната смес, върху тях се слагат галетата и смлените бадеми и се разбъркват. Сместа се сипва с малка тортена форма, намазана с масло и поръсена с галета, и се пече в умерена фурна.
Студената торта се разрязва на блатове, които се слепват с шоколадов крем, с който се намазва и цялата торта.
Шоколадовият крем се приготвя като 1 шоколад се разтопи на водна баня заедно с малко масло и мляко. Ако решите може да заместите крема с течен шоколад.
По желание тортата се украсява с бадеми и се поръсва със захар.
Коментари