Начин на приготвяне
Сварени моркови се нарязват на кубчета. В тиган с малко загрято олио се запържва нарязан лук, да омекне.
Добавя се каймата и подправките, готви се да стане на трохи и снемаме от котлона. Смесва се с кубчета моркови и нарязани кисели краставички.
Месото се срязва така, че да се поучи като лист, и отгоре се поръсва със сол и черен пипер.
Навива се месно руло, връзва се с конец да не се разтваря при печене.
В загрято олио се запечатва от всички страни и прехвърляме с тавичка, налива се вино (1 ч.ч.) и печем в загрята фурна на 160 градуса до готовност около 2-3 часа, като се наблюдава периодично.
Изважда се, срязваме конеца и сервираме готовото солено руло с кисели краставички и чаша вино!