Начин на приготвяне
Смесете брашното и солта, а отделно смесете зехтина и млякото. Добавете течната смес наведнъж към брашното и замесете тестото постепенно. Ако тестото ви се вижда сухо - добавете още малко мляко. Получава се приятно трошливо тесто, което трябва да оформите на топка и да го сложите в хладилника, увито във фолио.
Загрейте в съд на котлона сушените плодове, брендито или ябълковия сок, но без да завира и оставете да се охлади. Отделно разбъркайте меда/кафявата захар с нишестето, канелата и добавете нарязаните плодове по избор, стафидите и вишните заедно с течността им, ванилията и настърганата портокалова кора. Добре объркайте.
Сложете в голяма тава хартия за печене и поръсете леко с брашно. Тесто се разточва на блат с диаметър около 33 см и се слага посредата в тавата. Посредата се сипва плодовата смес и краищата хубаво се надигат и сбръчкват, за да се оформи хубаво като паница.
Намажете тестото отгоре и страни с малко прясно мляко и сложете селският плодов тарт да се изпече в загряна на 190 градуса фурна за около 40-45 минути или докато тестото хване приятен загар.
Коментари