Сос с лимонов сок за печено месо

27/02/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в маслото брашното, разредете с бульона и когато заври, добавете млякото.

Свалете от огъня и прибавете солта, черния пипер, захарта, настърганата лимонова кора и лимоновия сок и върнете отново на огъня да кипне за минута-две. Получава се страхотен сос за месо.

Сосът е подходящ за по-тлъсто печено месо, пържена риба и други по-богати на мазнини храни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар