Начин на приготвяне
За масленото тесто: сложете захарта и маслото в купа, разбийте на пухкава смес и прибавете яйцата и брашното.
Омесете тестото, увийте го в найлон и оставете в хладилник за 15 минути. Загрейте фурната на 180 градуса.
Разточете тестото на пергамент на 5 кръга с диаметър 23 см. Пренесете заедно с пергамента в две или три тави. Набодете и опечете на 2 порции за по 15 минути.
Отрежете още горещите блатове с остър нож, за да могат да влязат във форма с отделящо се дъно с диаметър 20 см. Махнете пергамента с нож с плоско острие и ги оставете да изстинат на решетка.
Запазете няколко ягоди, а останалите направете на пюре. Разтворете захарта в купа с 4 с.л. вода. Прибавете портокаловия сок и поръсете отгоре желатина. Оставете да се накисне и втечнете над гореща вода.
Прибавете го към ягодовото пюре и поохладете. Щом започне да се стяга, прибавете сметаната.
Разбийте белтъка на твърд сняг и го добавете към муса. Сложете блат на дъното на тортата, намажете с мус. Последният слой трябва да е блат.
Охладете най-малко два часа, за да се втвърди тортата. Извадете от формата и отгоре поръсете с пудра захар. С останалите ягодите украсете тортата.