Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Дребни слепени сладки с мармалад от дюли

Дребни слепени сладки с мармалад от дюли

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Дребни слепени сладки с мармалад от дюли4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
95 мин.
Порции
40

Необходими продукти

  • краве масло - 227 г
  • захар - 180 г
  • яйца - 1 бр.
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 280 г
  • сладко от дюли - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме маслото със захарта на пухкав крем и към тях добавяме яйцето и лимоновата кора.

Пресяваме брашното, като поставяме и солта вътре и започваме да прибавяме на етапи.

Месим гладко тесто за сладки, което оформяме на топка, като увиваме с найлон и прибираме в хладилник за 1 час.

Подготвяме си тавичка, която застиламе с хартия за печене. Разделяме на 2 части тестото и всяко разточваме върху набрашнена повърхност с дебелина 2 мм.

Използвах формички за сладки за изрязване с желана форма. Половината от тях изрязваме по средата.

Включваме фурната, подреждаме ги в тавата и поставяме, като печем за около 10 минути.

След като ги извадим, още топли, ги поставяме в тенджера с капак, за да се запазят меки.

Бисквитките без дупка намазваме със сладкото от дюли и похлупваме с другата половинка, която има дупка по средата.

Подреждаме в чиния и поднасяме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: