Начин на приготвяне
В съд разбиваме маслото със захарта на пухкав крем и към тях добавяме яйцето и лимоновата кора.
Пресяваме брашното, като поставяме и солта вътре и започваме да прибавяме на етапи.
Месим гладко тесто за сладки, което оформяме на топка, като увиваме с найлон и прибираме в хладилник за 1 час.
Подготвяме си тавичка, която застиламе с хартия за печене. Разделяме на 2 части тестото и всяко разточваме върху набрашнена повърхност с дебелина 2 мм.
Използвах формички за сладки за изрязване с желана форма. Половината от тях изрязваме по средата.
Включваме фурната, подреждаме ги в тавата и поставяме, като печем за около 10 минути.
След като ги извадим, още топли, ги поставяме в тенджера с капак, за да се запазят меки.
Бисквитките без дупка намазваме със сладкото от дюли и похлупваме с другата половинка, която има дупка по средата.
Подреждаме в чиния и поднасяме.