Пиле маранго

ГотвачкатаГотвачкатаНовак
03/04/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 534
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и ги изпържете в масло. Извадете пилешкото и в останалото масло изпържете счукания чесън и доматената салца, налейте виното и бульона.

Прибавете попарените, обелени и нарязани домати, черен пипер, сол, майорана, порциите пиле и задушете под похлупак на силен огън.

Изпържете гъбите и лукчетата в масло, извадете костилките от маслините и ги прибавете към ястието около половин час преди снемането му от огъня.

Поднесете пилето в дълбоки чинии, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 7
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирен
Ирен
06.04.2013 09:27
Това е по-лесен вариант на френския специалитет кок о вен, но изглежда добра рецепта.
0
0