Пиле маранго

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Пиле маранго2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • домати - 2 големи + 1 с.л. доматена салца
  • бяло вино - 1 чаша
  • бульон - 1 чаша телешки
  • маслини - 20 бр.
  • гъби - 12 бр.
  • лук - 10 малки главички
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 20 г
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • майорана
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и ги изпържете в масло. Извадете пилешкото и в останалото масло изпържете счукания чесън и доматената салца, налейте виното и бульона.

Прибавете попарените, обелени и нарязани домати, черен пипер, сол, майорана, порциите пиле и задушете под похлупак на силен огън.

Изпържете гъбите и лукчетата в масло, извадете костилките от маслините и ги прибавете към ястието около половин час преди снемането му от огъня.

Поднесете пилето в дълбоки чинии, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.3
57
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирен
Ирен
Това е по-лесен вариант на френския специалитет кок о вен, но изглежда добра рецепта.
06.04.2013 09:27