Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с месо по корейски

Палачинки с месо по корейски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • За палачинките
  • брашно - 6 с.л.
  • грис - 5 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • За плънката
  • кайма - 250 г телешка или свинска
  • лук - 3 с.л. кромид, ситно нарязан
  • джинджифил - 1 ч.л, настърган
  • вермут - 2 с.л. или вино
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса Ям юнг джанг
  • лук - 2 с.л, кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата със солта, черния и лютия пипер, ситно нарязания лук, джинджифила и вермута и оставете да постои.

Разбъркайте 5 с.л. брашно, гриса и яйцата с малко сол и вода до получаване на гъсто палачинково тесто.

В голям тиган сгорещете олиото и изпържете палачинки.

Върху всяка разстелете част от каймата и навийте рула, като краищата им залепете с тесто от останалото брашно и вода.

Запечете ги във фурна или ги изпържете в тиган до златисто и нарежете всяка палачинка на 2 парчета.

Пригответе сос от счукания чесън, соевия сос, водата и ситно нарязания лук и магданоз.

Поднесете палачинките в плато за сервиране с купичка сос и паничка със смес от сол и черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: