Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Зелева туршия по корейски (Пом кимчи)

Зелева туршия по корейски (Пом кимчи)

Зелева туршия по корейски (Пом кимчи)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • червено зеле - 1 глава
  • лук - 5 глави, кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • ябълки - 1 бр. или круша
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарежете на ивици с широчина 3 см, посолете и оставете да почива 30 мин.

Нарежете много ситно лука, чесъна, ябълката, чушките и джинджифила, добавете ги към зелето и размесете много добре.

Сложете сместа в калено гърне или голяма буркан, залейте с марината за зеленчуци, приготвена от литър вода, сол, захар оцет, натиснете с камък и похлупете.

След 3 дни туршията е готова за консумиране. Поднесете това ястие от корейската кухня като зелева салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: