Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с телена бъркалка.
Добавяме кимчито заедно със соса. След това добавяме сол, нарязания лук и сурими, червения пипер и чилито.
Накрая добавяме брашно, докато се получи гъста смес, подобна на тази за гофрети.
Задължително сместа трябва да е по-гъста от обикновена смес за палачинки.
В тиган за палачинки слагаме няколко капки сусамово олио и оставяме да се сгорещи.
След това сипваме от гъстата смес с кимчи и оставяме да се запържи нашата палачинка.
Обръщаме и запичаме.
Накрая сипваме в чиния и сервираме със соев сос и люто чили.
С така приготвената смес аз изпържих 2 кимчи палачинки.
Корейската кимчи палачинка трябва да е люта, ако не харесвате люто не слагайте.
Да ви е сладко!