Начин на приготвяне
В тава сипете пресятото брашно, в средата направете кладенче, сложете в него мекото масло, маята, солта и водата и месете сместа, докато се получи умерено твърдо тесто.
В найлонов плик сложете тестото, завържете го, пуснете го в съд с 2-3 л хладка вода и когато тестото изплува на повърхността, значи е втасало добре.
Извадете тестото, поръсете го с малко брашно, омесете отново и оставете да почива още 10-15 мин., за да втаса още по-добре.
Настържете дюлите и добавете канелата, начуканите орехови ядки, захарта и нарязаната лимонова кора.
Втасалото тесто разделете на две и разстелете едната половина в тава, намазана предварително с масло, сипете отгоре плънката и залейте с разтопеното масло.
Отгоре разстелете втората половина от тестото и след 10-15 мин. сложете втасалата пита да се пече в силно загрята фурна.
Готовата месеница поднесете още топла.