Мариновани патладжани по италиански

09/03/2019
"Ценим страхотния вкус, ето защо ви представяме една рецепта за мариновани патладжани по италиански "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 882
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в гевгир за 1 час почистените, измити, нарязани на кръгчета и посолени патладжани.

След като се отцеди горчивият им сок, ги измийте със студена вода, подсушете ги с кърпа и ги изпържете от двете страни в горещия зехтин.

Измийте и подсушете стръковете босилек, отделете листата и ги нарежете на ситно.

Смесете ги със счукания чесън, лимоновия сок и нарязаната на ситни кубчета лимонова кора.

Залейте със сместа още горещите патладжани, посолете и оставете да престоят 1 час на хладно място.

Разпределете всички мариновани патладжани в чинии и ги поръсете с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар