Терин от зеленчуци

12/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете морковите и репичките с виното, лимоновия сок и солта и ги оставете да изстинат в същата течност.

Отделно сварете карфиола и го пасирайте, разбъркайте пюрето с горещия бульон и желатина, прибавете шарената сол и черния пипер и оставете да изстива.

Малко преди да се втвърди сместа, сложете ситно нарязания чесън и копър и разбитата сметана.

Наредете в намазан с олиото продълговат съд бланшираните и отцедени листа на салатите, като ги оставите да провиснат извън него, за да могат после да прихлупят плънката.

Разстелете на дъното половината пюре от карфиола, отгоре наредете резените моркови, нарязаните на две репички, обелената и нарязаната по дължина на четири краставица и залейте с останалото пюре.

Прихлупете листата от салатата отгоре и сложете пастета да престои 6 часа в хладилника.

Извадете терина от формата, нарежете го на филийки и го поднесете.

Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
8.80 лв.
Виж ››

Верен помощник за всяка домакиня - висококачествено ренде с четири различни страни, с чиято помощ ще готвите с лекота

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар