Начин на приготвяне
Сварете морковите и репичките с виното, лимоновия сок и солта и ги оставете да изстинат в същата течност.
Отделно сварете карфиола и го пасирайте, разбъркайте пюрето с горещия бульон и желатина, прибавете шарената сол и черния пипер и оставете да изстива.
Малко преди да се втвърди сместа, сложете ситно нарязания чесън и копър и разбитата сметана.
Наредете в намазан с олиото продълговат съд бланшираните и отцедени листа на салатите, като ги оставите да провиснат извън него, за да могат после да прихлупят плънката.
Разстелете на дъното половината пюре от карфиола, отгоре наредете резените моркови, нарязаните на две репички, обелената и нарязаната по дължина на четири краставица и залейте с останалото пюре.
Прихлупете листата от салатата отгоре и сложете пастета да престои 6 часа в хладилника.
Извадете терина от формата, нарежете го на филийки и го поднесете.