Овнешко с плодове по американски

13/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете агнешкото месо с олиото в умерена фурна, прибавете дафиновия лист, черния пипер и ситно нарязаните лук, моркови, картофи и керевиз.

Печете месото до зачервяване, като го поливате със соса и го обръщате няколко пъти.

Поръсете печеното агнешко с брашно и като придобие златист цвят, налейте виното, а когато то се изпари – бульона или вода.

Щом месото омекне, прибавете шипков мармалад и след малко извадете месото и пасирайте соса.

Нарежете месото на късове и ги сервирайте с подредени наоколо сварени картофи и задушени плодове, поляти със соса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар